Wie zijn wij

Kyokushin Karate Hilversum (en omgeving) is een Karate school die instructie en begeleiding biedt in traditioneel Japanse Kyokushin Karate; zowel op recreatief- als wedstrijdniveau.

Wij geven sinds 2009 les in het Gooi en op het grensgebied van de provincies Noord-Holland en Utrecht gelegen mediastad Hilversum. Daar Hilversum centraal in Nederland ligt en bovendien de enige Kyokushin Karateschool in de wijde regio is, komt men zelfs ook vanuit verder gelegen plaatsen, zoals Almere, Wijdemeren, Weesp, Amsterdam, Amstelveen en Utrecht bij ons trainen. Tevens wordt onze school regelmatig bezocht door leden van bevriende Kyokushin Karate scholen uit het gehele land en door militairen die lid zijn van de Kyokushin Budokai Krijgsmacht.

Wij zijn professioneel; niet commercieel, laagdrempelig.
Er mag altijd eerst een maand GRATIS worden meegetraind alvorens te beslissen al of niet lid te worden, iedereen is welkom, de contributie is laag, er zijn geen inschrijfkosten, er is geen opzegtermijn, tijdens de zomervakantie rekenen wij geen contributie, regelmatig gratis extra activiteiten; kortom bij ons zijn weinig verplichtingen, maar wel vele mogelijkheden.

Waarom bieden wij een maand gratis trainen terwijl andere sportscholen slechts 1 proefles aanbieden? Ten eerste zijn wij niet commercieel. Ten tweede bieden wij een gevarieerd lesaanbod; onze lessen zijn dus nooit hetzelfde of saai� Omdat geen les hetzelfde is, is 1 proefles niet genoeg om te ontdekken wat wij allemaal kunnen bieden.

Geen sportervaring? Geen probleem; onze trainingen kunnen probleemloos worden gevolgd door jong en oud, man en vrouw, sportief en minder sportief.
Des te ongetrainder je bent des te meer resultaat kun je van een training verwachten.

Al vechtsportervaring? Dan kun je bij ons op eigen niveau insteken; naar gelang je sportachtergrond (zoals een andere Karatestijl of Kickboxing) hoef je Kyokushin Karate bij ons dus niet perse bij het begin (witte band) op te pakken. Let wel: wij geven geen graden cadeau, deze dienen wel verdiend te worden.

Voor de jeugdigen vanaf 6 jaar bieden wij een kindvriendelijk, veilig en bij de leeftijd passende Karate opleiding. Kijk voor meer info onder het menu Jeugd Karate.

Wij bieden wekelijks ook een lesuur waarin zowel volwassenen als jeugd (zoals ouders met hun kinderen) samen kunnen trainen. Vooral voor speelse /snel afgeleide kinderen blijkt trainen met- en begeleid door volwassenen vaak een goede, disciplinaire methode om 'beter bij de les te blijven', serieuzer te trainen en de oefenstof sneller aan te leren.

De lessen staan onder leiding van gediplomeerde, Nationaal en Internationaal erkende leraren.

Onze Karateschool, leraren en leerlingen zijn onder meer aangesloten bij- en erkend door de International Karate Organization KyokushinKaikan ( IKOK / IKO Sosai ) in Japan, IKO Sosai Holland / IKO Sosai Nederland en de Kyokushin Budokai Krijgsmacht (KBK).

Lessen op maat

We vinden het leuk als je voor onze school hebt gekozen en hopen dat je je thuis zult voelen. Je kunt bij ons een leerzame en plezierige tijd beleven.

Karate beoefenen is een conditioneel zware sport, maar we vinden het daarnaast belangrijk dat onze lessen ook ontspannend, afwisselend en stimulerend zijn. Karate leren gaat hand in hand met persoonlijke ontwikkelingen en een gezonde, prettige manier van bewegen. Om dit te kunnen bereiken streven wij naar een open karakter, waarbij iedereen ruimte krijgt om zijn of haar wensen en/of opmerkingen kenbaar te maken of aan zichzelf kan werken. Wij willen graag weten wat er bij onze leerlingen leeft, zodat wij kunnen trachten zo optimaal mogelijk te voldoen aan zowel onze doelstelling als uw verwachtingen. Geef dus gerust aan wat je wensen zijn. Er is bij ons altijd ruimte om aan jezelf te werken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Je zult je bij ons nooit een nummer voelen (wel vaak nummer 1).

Naast onze lessen bieden wij ook diverse andere activiteiten. Zo kunnen onze leden maandelijks wel 1 of 2x aan buitenschoolse activiteiten deelnemen (die veelal gratis zijn), zoals wedstrijden, buitentrainingen, nationale (wedstrijd)trainingen, zomerkamp, winterkamp, herfstkamp, seminars, strandtrainingen, nachttraining, survival training, en nog veeeeeel meer; zowel in binnen- als buitenland. Ook spreken leden onderling wel af om samen te gaan hardlopen.

Vlak voor de zomervakantie organiseren we een gezellige barbecue (met lage kosten).

Training Mind, Body and Spirit

Kyokushin Karate is zowel een training voor de geest als voor fysieke prestaties. Kyokushin Karate beoefenen is trainen van je geest, lichamelijk en geestelijk evenwicht, fysiek, kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. Kyokushin Karate staat bekend om zijn fysiek en mentale sterke beoefenaars.

Wie zijn wij in het kort: lage contributie, weinig verplichtingen, wel veel mogelijk, geen inschrijfgeld, geen opzegtermijn, geen contract, regelmatig gratis extra activiteiten. Kortom: bij ons voel je je thuis...

Jezelf willen overwinnen is een groter doel dan anderen overwinnen
Jezelf overwinnen is een grotere overwinning dan anderen overwinnen


Translate the website

Karate Kids Corner
Schoolkarate

Wij werken mee aan het project
Schoolkarate
op basis- en middelbare scholen
Foto album

Wedstrijdtraining Ruud Muller Shihan
Wedstrijdtraining Ruud Muller Shihan