Nieuws

Karate Hilversum haalt de krant!

11 augustus 2018

De op 1 na laatste training van het seizoen - tevens examens - werden we verrast met een bezoek van een verslaggever van de Telegraaf. Leuk om op deze manier aandacht te krijgen voor onze sport, en natuurlijk voor onze sportschool!

Bekers bij het NK in Drachten!

24 maart 2018

Tijdens de Nederlandse Full Contact Karate kampioenschappen op zaterdag 24 maart in Drachten hebben de deelnemers van Kyokushin Karate Hilversum onder leiding van trainer-coach Panos Papadopoulos uitstekend gepresteerd. Traditioneel gingen de Hilversumse deelnemers er weer met een aantal welverdiende bekers vandoor. De 14 jarige Eline Stokman die tijdens toernooien altijd wel in de prijzen valt wist ook hier te overtuigen en maar liefst voor de tweede keer Nederlands kampioen te worden. Demere Schulte, 13 jaar, wist tijdens haar NK debuut de 3e plaats te bemachtigen

Marijn van Prooijen, met slechts 1 toernooi ervaring op zak, wist overtuigend beslag te leggen op de tweede plaats. Hij nam ook voor het eerst deel aan de Nederlandse kata (technisch uitvoerentechnieken) kampioenschappen en werd daar 3e. Angel Udvardi beoefent pas 1 jaar Karate, behaalde onlangs al een 2e plaats op een ander toernooi en maakte tijdens haar NK debuut grote indruk door een zwaarbevochten  2e plaats te behalen bij de volwassenen.

Net niet op het erepodium belandde Martin van Doorn die vorig jaar nog de open Belgische kampioenschappen op zijn naam schreef en ook in Engeland in de prijzen viel, hij werd eervol vijfde plaats. Zo ook Dominique van Doorn, zij werd vierde bij de dames.

Succes bij Kata-toernooi in Oude-Tonge

24 februari 2018

Budokai Senshi organiseert al jaren diverse toernooien in het Kyokushinkai Karate, dit jaar introduceerden zij de Yūjin Cup (Yūjin staat voor vriend).
Vanuit onze sportschool deed Angel .. mee aan dag 1, die in het teken stond van Kumite (vechten) In een goede sfeer werd op verschillende matten gevochten om de prijzen (en de eer).
Angel heeft de tweede plaats behaald. In de strijd om de eerste/tweede plaats kwam ze tegen de zeer geroutineerde Superwoman Cara Heuer te staan, die al minstens 8 jaar traint, zwarte band heeft en tientallen toernooien won, terwijl Angel net een half jaartje traint en dit haar tweede wedstrijd is... Complimenten aan Angel, zeer goed gedaan!!!!! 
Dag 2 stond in het teken van Kata (stijlvorm). Daar deden 5 leden van ons aan mee. Allemaal in de prijzen gevallen!!!!! Demere deed voor de 2e keer mee aan een katatoernooi en dit is de tweede keer dat ze de eerste prijs behaalt. Martin had bijna de eerste prijs (in de finale koos 1 scheidsrechter voor hem, de andere 2 scheidsrechters kozen voor de andere deelnemer, dus een 2e plaats voor Martin), de overige drie deelnemers van ons, Angel, Marijn en Wessel eindigden alle drie op een derde plaats. Prachtig resultaat, met name omdat sommigen pas voor de eerste of tweede keer aan een katatoernooi deelnamen.

Nieuwsoverzicht

©2017 Karateschool Hilversum

Delen