Karateschool Hilversum

De naam van de Karate stijl die wij beoefenen is Kyokushin, of Kyokushinkai en staat bekend als de hardste karate stijl. Deze stijl werd in 1953 opgericht door de in 1994 overleden Mas Oyama die door zijn miljoenen volgelingen respectvol Sosai (oprichter van de stijl) werd genoemd.

Onze karateschool biedt:

Kumite

Speciaal op kumitewedstrijden gerichte lessen, ook in samenwerking met Karatescholen elders in Nederland.

Meer lezen
Karateschool Hilversum

Kata

Speciaal op katawedstrijden gerichte lessen. Complete lichaam- en geesttraining.

Meer lezen

Jeugdkarate

Al vanaf jonge leeftijd is karate te beoefenen. Met als gevolg meer flexibiliteit, meer kracht en meer weerbaarheid.

Meer lezen

Lestijden

Donderdagavond

Jeugdkarate - vanaf een leeftijd van (bijna) 6 jaar

18.30 uur - 19.45 uur

Donderdagavond

Oudere jeugd en volwassenen

19.00 uur - 21.00 uur

Zaterdag

Combinatieles jeugkarate, oudere jeugd en volwassenen

10.30 uur - 12.30 uur

Leslocatie

Sportzaal Hilfertsheem College

Lieven de Keylaan 58
1222 LH  Hilversum

mail: info@karateschool-hilversum.nl

De Lessen

Kyokushin Karate lessen bestaan onder meer uit:

  • Warming-up, conditietraining en spierversterkende oefeningen
  • Kihon: Karate basistraining, onder meer bestaande uit trappen, stoten en blokkeringen
  • Kata; het aanleren van verplichte vormen, aaneenschakeling van trappen, stoten en blokkeringen in vastgelegde volgorde
  • Kumite; sparring / vrij vechten, zowel met- als zonder tegenstanders
  • Trainen met trap / stootkussens
  • Zelfverdediging; met onder meer trappen, stoten, knietjes, ellebogen, grepen, worpen
  • Extra trainingen (voor de liefhebbers): o.a. wedstrijdtraining en Tameshiwari (breektesten)
  • Wedstrijdtraining; zowel in Kata als Kumite deze trainingen vinden (voor de liefhebbers) vaak ook plaats op andere sportscholen in andere delen van het land.

De Leraren

Tot en met 2e Dan wordt iedere lesgevende / (mede) verantwoordelijke / hoogste leerling(en) Sempai genoemd; dit kunnen ook Kyu-graadhouders zijn.
Vanaf 3e Dan wordt degene Sensei genoemd en met Sensei aangesproken. 
Vanaf 5e Dan wordt degene Shihan genoemd en met Shihan aangesproken.

Shihan Willem Brunekreef

Internationaal erkend leraar Karate en Kickboxing 
NKBB Gediplomeerd leraar Kickboxing, Muay Thai en Savate. 
6e Dan Kyokushin, 4e Dan Seidokan, 3e Dan Ashihara karate,
2e Dan Wado Ryu karate.

Meer lezen

Sensai Panos Papadopoulos, 3e Dan

Sempai Panos komt van oorsprong uit Griekenland en is sinds 2002 actief in Karate. Van 2002 tot 2008  beoefende hij de Wado Ryu Karate stijl en behaalde daar zijn zwarte band (1e dan). Daarnaast beoefende hij de Kyokushin karatestijl en behaalde hij een certificaat bij de Griekse Karate Bond om Karateles te mogen geven. 

In 2008 maakte hij definitief de overstap naar de Kyokushin (Full-Contact) karatestijl. In 2011 behaalde hij het diploma scheidsrechter voor nationale wedstrijden. In 2014  behaalde hij tijdens het zomerkamp en middels een zwaar en meerdaags examen zijn 2e Dan Kyokushin Karate en kreeg bij de uitreiking te horen dat hij van alle examenkandidaten als beste geslaagd was.

Sempai Panos geeft sinds 2009 les in Karate en sinds 2012, na zijn terugkeer naar Nederland, bij Kyokushin Karate Hilversumwaar hij nu een van de hoofdleraren is. Sempai Panos is tevens coach tijdens Karate toernooien, zowel kumite als kata.

In 2018 heeft hij met succes examen afgelegd voor zijn 3e dan.

Sempai Machiel Westerdijk

Machiel Westerdijk is sinds 2016 actief bij karate Hilversum.
In zijn jeugd heeft hij 10 jaar kyokushin karate beoefend. Na een lange pauze is hij weer fanatiek begonnen en snel weer op z'n oude niveau gekomen.

Bij karate gaat het hem om de mentale en fysieke training: "Het is geweldig om te merken hoe dit overal positief in doorwerkt, zowel in werk als prive. In kyokushin karate vragen vooral de onderdelen kata en kumite het uiterste qua concentratie, techniek, kracht en uithoudingsvermogen." 

Daarbij vindt hij het ook gewoon leuk en gezellig bij Karate Hilversum. Naast karate beoefent Machiel yoga en fitness.

Sempai Martin van Doorn

Ik zal me even voorstellen: ik ben Martin van Doorn en ben geboren op 13-04-1970. Hoe het allemaal is begonnen: het startte met het motto dat het belangrijk is om je kind mee te laten doen aan sport. Daarom besloten we als ouders om onze dochter Dominique kennis te laten maken met Karate.
Al snel leek me dit ook een fantastische sport en ik ben dan ook in 2010  begonnen met het volgen van mijn eerste lessen.

In de loop van de jaren heb ik meegedaan aan verschillende activiteiten waaronder kampen gevolgd bij Shihan Ruud Muller, Strandtraining in Schevening en kampen bij Shihan Roel Wildeboer, Kata Marathon bij Sensei Lee Tsouli, Naast onze Shihan Willem Brunekreef en Sempai Panos Papadopoulos, allemaal leraren die me hebben geholpen om een betere karateka te worden. Ik ben hen hier dankbaar voor.

Verder heb ik aan diverse wedstrijden Kata en Kumite meegedaan en hierbij vol trots prijzen gewonnen in Nederland, o.a. in Friesland, Belgie, en Schotland (Glasgow).

Op dit moment draag ik vol trots de bruine band (2e kyu) en zal zolang het kan me blijven inzetten om ook de leden van onze school te helpen betere karateka's te worden.

De Kleding

Het Karatepak

Het uniform dat wordt gebruikt voor de Karate beoefening wordt in de volksmond wel karatepak genoemd. De officiële (Japanse) benaming is echter 'Dogi' (of in het kort 'gi'). Het pak bestaat uit drie delen: de top (kimono), de broek (zubon) en de band (obi). De in de Dojo gedragen gi is wit of gebroken wit. De filosofie achter het dragen van dezelfde kleding is uniformiteit, oftewel 'iedereen is gelijk', ongeacht sociale status, beroep, geslacht, ras of godsdienst. Meisjes/dames worden geacht een T-shirt onder het jasje te dragen.

De Karateband

Karateschool Hilversum

In deze video zie je twee manieren om je karateband te knopen. De eerste is de eenvoudigste; de gekruiste band achter kan onplezierig voelen. De tweede methode is voor volwassenen en gevorderden en laat de band in lagen op elkaar geknoopt worden.

(Extra) Bescherming

Wij adviseren degelijke beschermers aan te schaffen om Karate blessurevrij te beoefenen.
Hieronder vind je een aantal suggesties.

gebitsbeschermer

Gebitsbeschermer

Bitje (gebitsbeschermer). Er zijn eenvoudige beschermers bij sportzaken verkrijgbaar, maar je kunt er ook een op maat laten maken bij de tandarts.

Kruisbeschermer

Tok (kruisbeschermer). Deze zijn er zowel voor dames als heren.

Been/Scheenbeschermer

Been/Scheenbeschermers.Deze zijn zowel bedoeld om jezelf als je trainings-partners te beschermen.

Borstbeschermer

Borstbeschermer. Voor de dames. In verschillende maten leverbaar.

Handbeschermer

Wij adviseren zakhandschoenen die geschikt zijn om op bokszakken / stootkussens te trainen. Bokshandschoenen zijn te groot en (semi-contact) Karatehandschoentjes zijn te dun.

Lessen op maat

We vinden het leuk als je voor onze school hebt gekozen en hopen dat je je thuis zult voelen. Je kunt bij ons een leerzame en plezierige tijd beleven. 

Karate beoefenen is een conditioneel zware sport, maar we vinden het belangrijk dat onze lessen ook ontspannend, afwisselend en stimulerend zijn. 

Geen sportervaring?

Geen probleem.

Onze trainingen kunnen probleemloos worden gevolgd door jong en oud, man en vrouw, sportief en minder sportief. Des te ongetrainder je bent des te meer resultaat kun je van een training verwachten.

konditietraining

Al vechtsportervaring?

Dan kun je bij ons op eigen niveau insteken; naar gelang je sportachtergrond (zoals een andere Karatestijl of Kickboxing) hoef je Kyokushin Karate bij ons dus niet perse bij het begin (witte band) op te pakken.

Let wel: wij geven geen graden cadeau, deze dienen wel verdiend te worden. 

Wij werken regelmatig prettig samen met diverse andere sportscholen en sportorganisaties. Leden van onze Karate school kunnen (uiteraard geen verplichting) daarom onder meer deelnemen aan de volgende buitenschoolse activiteiten: wedstrijden, seminars, strandtraining, nachttraining, trainingsweekenden, zomerkampen (zowel in Nederland als in het buitenland), winterkamp.

©2017 Karateschool Hilversum

Delen