Karate Hilversum biedt

JEUGDKARATE


Kyokushin Karate is een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun teveel aan energie, stress en eventueel overgewicht kwijt kunnen raken.

KATA-TRAINING


Een Kata is een opeenvolging van blokkeringen, trappen en stoten vanuit een of meer standen, waarbij naar verschillende richtingen wordt bewogen. Het aantal bewegingen en de volgorde daarvan zijn erg nauwkeurig vastgelegd. De balans tussen aanvallende en verdedigende technieken, de houdingen, de richting en de uitvoering van de bewegingen geven elke Kata zijn eigen specifieke karakter.

KUMITE-TRAINING


Kumite, het Japanse woord voor ‘gevecht’ of 'sparren', is een onderdeel van Karate waarin men met een partner traint of vecht. 

Kumite betekent letterlijk: 'ontmoetende handen'.

DONDERDAG

19.00 - 20.00 uur


19.00 - 21.00 uur

Jeugdkarate


Oudere jeugd/volwassenen

ZATERDAG

10:30 - 12.30 uur

Combinatieles jeugdkarate, oudere jeugd en volwassenen

Lestijden

Leslocatie


Sportzaal Hilfertsheem College


Lieven de Keylaan 58
1222 LH Hilversum


mail: info@karate-hilversum.nl


We verwelkomen iedereen om de basis van karate te (her-)ontdekken.

Wanneer je geinteresseerd bent, kun je je via de knop hiernonder aanmelden voor een gratis proefmaand.


De lessen


Kyokushin Karate lessen bestaan onder meer uit:


  • Warming-up, conditietraining en spierversterkende oefeningen
  • Kihon: Karate basistraining, onder meer bestaande uit trappen, stoten en blokkeringen
  • Kata; het aanleren van verplichte vormen, aaneenschakeling van trappen, stoten en blokkeringen in vastgelegde volgorde
  • Kumite; sparring / vrij vechten, zowel met- als zonder tegenstanders
  • Trainen met trap / stootkussens
  • Zelfverdediging; met onder meer trappen, stoten, knietjes, ellebogen, grepen, worpen
  • Extra trainingen (voor de liefhebbers): oa wedstrijdtraining en Tameshiwari (breektesten)
  • Wedstrijdtraining; zowel in Kata als Kumite - deze trainingen vinden (voor de liefhebbers) vaak ook plaats op andere sportscholen in andere delen van het land


Wij werken regelmatig prettig samen met diverse andere sportscholen en sportorganisaties. Leden van onze Karate school kunnen (uiteraard geen verplichting) daarom onder meer deelnemen aan de volgende buitenschoolse activiteiten: wedstrijden, seminars, strandtraining, nachttraining, trainingsweekenden, zomerkampen (zowel in Nederland als in het buitenland) en winterkampen.

De kleding en (extra) bescherming

Het karatepak (dogi)


Het uniform dat wordt gebruikt voor de Karate beoefening wordt in de volksmond wel karatepak genoemd. De officiële (Japanse) benaming is echter 'Dogi' (of in het kort 'gi'). Het pak bestaat uit drie delen: de top (kimono), de broek (zubon) en de band (obi). De in de Dojo gedragen gi is wit of gebroken wit.


De filosofie achter het dragen van dezelfde kleding is uniformiteit, oftewel 'iedereen is gelijk', ongeacht sociale status, beroep, geslacht, ras of godsdienst. Meisjes/dames worden geacht een T-shirt onder het jasje te dragen.

De karate band (obi)


In de video's zie je twee manieren om je karateband te knopen. De eerste is de eenvoudigste; de gekruiste band achter kan onplezierig voelen. De tweede methode is voor volwassenen en gevorderden en laat de band in lagen op elkaar geknoopt worden.

Wij adviseren degelijke beschermers aan te schaffen om Karate blessurevrij te beoefenen. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Been/Scheenbeschermers


Deze zijn zowel bedoeld om jezelf als je trainings-partners te beschermen.

Borstbeschermer


Voor dames. In verschillende maten leverbaar.

Handbeschermers


Wij adviseren zakhandschoenen die geschikt zijn om op bokszakken / stootkussens te trainen. Bokshandschoenen zijn te groot en (semi-contact) karatehandschoentjes zijn te dun.

Gebitsbeschermers (bitje)


Er zijn eenvoudige beschermers bij sportzaken verkrijgbaar, maar je kunt er ook een op maat laten maken bij de tandarts.

Kruisbeschermer (tok)


Deze zijn er zowel voor dames als heren.